Parsel Sorgulama

parsel-srogulama






Günümüzde en büyük yatırım ve en büyük dönüşü olan gayrimenkul olarak ada - parsel - arsa satın almak gösterilmektedir.Uzmanlar yatırım yapılacaksa kesinlikle ada,parsel,arsa satın alınması ve ardından kıymetlene kadar beklenilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.Özellikle emlakçıların üzerinde en fazla durduğu konulardan biridir arsa satın alma, parsel satın alma,ada satın alma.Bir daireye bir dükkana yatırım yapılmasındansa tercihin kesinlikle arsa,parsel,ada olması gerektiği ifade ediliyor.Öyle ki bir dükkan veya daireye yatırılan paranın birkaç yılda yüzde 10-15 arası kar sağlayacağı belirtilirken bir arsa,parsel,adada bu kar oranının %500-1000lere varacağı ifade edilmekte. Ancak küçük yatırımcıların tapu kadastro da nerenin kayıtlı olduğu , nerenin boşta ve devlet arazisi olduğu bilinmiyor.Ayrıca ilgili parsel,ada,arsanın haritadaki konumunun neresi olduğu bilinemiyor.İşte tam da bu noktada ada sorgulama , parsel sorgulama,pafta sorgulama ve arsa sorgulamayı rahatlıkla nasıl yapabilirsiniz , bundan bahsedeceğiz.Adım adım resimli anlatmaya özen gösterdik.

Parsel  Pafta Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Öncelikle tapu kadastroyla tamamen uyumlu ve kayıtlı arsaları bulabileceğiniz Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığının hazırlamış olduğu sistemden yardım alacağız.Bunun için hemen şu adrese girin.Alttaki gibi bir görüntüyle karşılaşacaksınız.


parsel-sorgu-pafta-sorgu

Yukarıdaki görüntü idari sorgu ekranı , bir de hemen yan tarafında görünen sekmede Coğrafi Sorgu yazıyor.Eğer Coğrafi Sorgu yapacaksanız bu sekmeye tıklayın.Ve alttaki gibi bir görüntüyle karşılaşacaksınız.
parsel-sorgulama-idari-sorgu

Şimdi öncelikle en çok işimize yarayacak idari sorgu ile devam edelim.Bu sorgulamada parsel,pafta,ada,arsanın haritadaki yerini kolaylıkla görebileceksiniz.Sadece il , ilçe , mahalle/köy , ada ve parsel bilgilerini seçmeniz yeterli.Ki zaten yatırım yapacağınız yerin bilgileri elinizde olacaktır.Şimdi örnek olarak biz İstanbul'u seçelim.
parsel-sorgulama-istanbul
Ardından ilçe olarak Ataşehir'i seçelim.
parsel-sorgulama-istanbul
Devam edelim ve örnek olarak Ferhatpaşa mahallesini seçelim.Tabi siz kendi bölgenizde kendi mahallenizi doğru seçmelisiniz.


istanbul-parsel-sorgulama

Buraya kadar geldik şimdi son işlemlerimizin seçimlerini yapalım.Önce adayı seçerek devam edelim.Ve örnek olarak Ada 1 'î seçelim.


istanbul-arsa-sorgulama

Evet son aşamaya kadar geldik.Burada son olarak tabiki parsel numarasını seçeceğiz.Burada örnek olarak da 1720 nolu parseli seçtik.


istanbul-pafta-sorgulama

Şimdi bütün seçimleri yaptıktan sonra tapu kadastro kayıtlarındaki yerini sorguluyoruz.


istanbul-ada-parsel-pafta-sorgulama

İşte aradığımız tüm bilgilerin tapu kadastro kayıtları ve google maps'te ki yeri ve konumu ekrana geldi.Siz de yatırım yaparken mutlaka bu ekrandan sorgulamalarınızı yapın.Artık parsel sorgulama nasıl yapılır, ada sorgulama nasıl yapılır , arsa sorgulama nasıl yapılır soruları hakkında bilgi sahibi oldunuz.